2 Aralık 2013 Pazartesi

Bayraktar: Şehir, kasaba ve köyleri uygunsuz yapılardan kurtaracağız


Bayraktar: Şehir, kasaba ve köyleri uygunsuz yapılardan kurtaracağız
TRABZON - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir, kasaba ve köyleri uygunsuz yapılardan kurtarmak için çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan Bayraktar, Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Kentleşme Sürecinde Yer Seçimini Etkileyen Jeolojik-Mühendislik Faktörler ve Başlıca İlkeler” konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, şehirleşmede yer seçiminin önemine dikkat çekti. Bu konuda, Türkiye'nin 150 senelik geçmişine bakıldığında çok zorlu bir süreçten geçildiğinin görüleceğine işaret eden Bayraktar, “Çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, ruhsatsız, ruhsata aykırı ile dere kenarlarında, dere yataklarında yapılaşmalar var. Dereleri ıslah edip, üzerlerini açmamız lazım. Taşkınlar, seller, heyelanlar bakımından çok daha dikkatli olunmalı. Biz Türkiye'de 20 senelik projeksiyon yaptık, şehirlerimizi, köylerimizi, kasabalarımızı uygunsuz yapılardan kurtarmak için mücadele veriyoruz, vereceğiz.” dedi.

Bu mücadelenin zor bir iş olduğunu da vurgu yapan Bakan Bayraktar, insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini ve belediye başkanlarının bu işe daha ciddi sarılmasını beklediklerini anlattı. Siyaset bilimi ve halkın yanlış yapma baskısının idarecileri yenmemesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: “Bunları bizim zaman içinde aşmamız lazım. Belki büyükşehirlerimizi artırmanın bu bakımdan faydası var. Büyükşehirler bir kasabada, beldede ufak bir belediyenin kendi teknik imkanlarıyla yapmak isteyip de yapamadığını yapacak.”

Jeoloji ve jeofizik mühendislerini yapı denetimi süreci içine katacaklarını da tekrarlayan Bayraktar, bu konuda gerekli yönetmelik ve kanunu da çıkartacaklarını dile getirdi.
(CİHAN)

Hiç yorum yok: